03. oktober 2024

Vreme po Sloveniji

Četrtek, 03. oktober 2024

Novo mesto

11 °C

Krško

13 °C

Postojna

9 °C

Portorož

14 °C

Novo Gorica

13 °C

Kranj

10 °C

Ljubljana

11 °C

Trbovlje

10 °C

Celje

11 °C

Maribor

11 °C

Murska Sobota

12 °C

Opozorila!

Danes popoldne in v noči na petek bo na Primorskem pihala močna burja, ki bo predvsem v Vipavski dolini v sunkih presegala hitrost 120 km/h. V večjem delu Slovenije bodo do petka zjutraj obilnejše padavine. Največ dežja bo padlo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji.

Vremenska napoved za slovenijo

Četrtek, 3.10.2024 ob 15h

 

Napoved za slovenijo

Popoldne bo oblačno in deževno, padavine se bodo krepile. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 15 °C.

Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše popoldne. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem sprva zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 14, na Primorskem okoli 17 °C.

Obeti za slovenijo

V soboto bo rahel dež čez dan povsod ponehal, oblačnost se bo predvsem v zahodnih krajih trgala. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Vir: ARSO

Vreme 10 dni za Slovenijo

Vir: ZEVS
Radarska slika padavin

Verjetnost toče

Verjetnost toče

Vreme Slovenija

Slovenija je geografsko precej raznolika dežela, zato je razgibano in raznoliko tudi vreme. Prav to običajno botruje dejstvu, da se ne moremo vedno zanašati na stare ljudske pregovore, ki obljubljajo sonce, dež, dolgo zimo ali sušo – čeprav se vsi nahajamo na sončni strani Alp, je lahko vreme na zahodu še precej hladno, medtem ko se vzhodna Slovenija po zaslugi kurentov že pripravlja na pomlad, ali pa na Primorskem že obrezujejo trto, medtem ko na Goričkem besnijo nalivi. Kakšno vreme ima Slovenija, se je najlaže prepričati tako, da preverite stanje in napoved za izbrani kraj – in se morebiti takrat, ko vreme pri vas ne obljublja nič prijetnega, odpravite na lepše v drugo regijo ali drug kraj. Kljub raznolikemu vremenu je namreč Slovenija čudovita prav zato, ker je lepše in boljše vreme vselej prav blizu.